Protezele dentare

Protezele dentare sunt piese rigide realizate în laboratorul de tehnică dentară din diverse materiale (acrilat, compozit, ceramică, zirconiu) cu ajutorul cărora se reface integritatea și funcționalitatea arcadelor dentare.

Tipuri de proteze dentare:

 1. Fixe – unidentare (coroane) și pluridentare (punți)
  Coroanele refac morfologia unui singur dinte și se fixează prin cimentare. Punțile dentare sunt lucrări protetice ce refac lipsa unuia sau a mai multor dinți. Lucrările protetice fixe se pot realiza din mai multe materiale:

ceramică pe metal;
ceramică pe zirconiu;
compozit/acrilat;
metale nobile/seminobile
2. Mobilizabile
Indicate în cazul edentațiilor extinse ce nu permit protezare fixă, sunt ancorate prin sisteme speciale de dinții restanți și pot fi îndepărtate de pacient pentru igienizare (proteze scheletate, parțiale acrilice, flexibile).

 1. Mobile
  Sunt lucrări protetice extinse, folosite în edentațiile totale (proteze totale).
 2. Protezare pe implanturi
  a. Coroane pe implant – în cazul unui dinte lipsă nu mai este necesară prepararea dinților vecini și folosirea unei punți dentare pentru protezare; implantul va avea rol de rădăcină dentară și va putea susține o coroana dentară.
  Punți pe implanturi – implanturile permit și folosirea punților pentru protezarea unor edentații extinse.

Estetică dentară

Cele mai importante lucruri care ne atrag atenția, atunci când vorbim cu o persoană sunt – ochii și bineînțeles, zâmbetul.

Înțelegem oare rolul pe care îl joacă zâmbetul în viața noastră? Frumusețea dinților albi nu este numai un semn de sănătate ci și un element de cultură, un simbol de prosperitate și succes. Atunci când o persoană zâmbește, e semn de bună dispoziție, fiind dispusă să comunice, să creeze o atmosferă plăcută în jurul său și să se simtă mult mai încrezătoare. Dar din păcate, nu toată lumea își poate permite un zâmbet fermecător. Dar toți își doresc asta!

Estetica dentară a apărut odată cu dorința oamenilor de a avea un zâmbet mai frumos și mai strălucitor. Această secțiune este adresată tuturor celor care doresc să afișeze un zâmbet frumos, dinți aliniați și albi.

Datorită tehnologiilor avansate oferite de clinica stomatologică Stomalux, acum îți este foarte ușor să ai un zâmbet spectaculos! Un zâmbet strălucitor!

Postari recente